+380 (99) 337-11-00

UA EN

Реалізація водневих технологій в Україні: перспективи та виклики

vodorod-energo

21.07.2021

Зменшення викидів двоокису вуглецю (так звана декарбонізація) у сферах енергетики та промисловості - загальносвітова тенденція. У рамках міжнародних угод Україна взяла на себе зобов’язання, що потребують масштабної модернізації та втілення новітніх технологій.

14.07.2021 року відбувся Міжнародний форум: «Декарбонізація сталевої індустрії: виклик для України». Ця подія викликала резонанс у спільноті українців.

Що думають з цього приводу українські науковці? - запитав кореспондент Асоціації інвесторів України у заступника директора Інституту матеріалів та сплавів м. Київ, керівника напряму «Воднева енергетика» Пулковського Володимира.

Він розповів, що:

- водяна пара буває більш шкідливіша для навколишнього середовища, ніж вуглекислий газ;

- чистий водень вибухонебезпечний і може викликати небажані проблеми у країні, що воює;

- Україна має власні технології відновлення заліза економічно привабливіші, ніж європейські;

- Інститут проводить роботи по новому проекту спрямованому на зменшення викидів за приватної ініціативи, а співпраця з державою ще не налагоджена, через це проект не має державної підтримки;

- науковці впевнені, що амбітні завдання по реальному зменшенню викидів, озвучені під час форуму надскладні і досяжні лише у випадку співпраці держави, бізнесу та вітчизняної науки.

Більше за посиланням https://ndims.org/uk/news/pulkovskyi/

« Назад до всіх новин та анонсів